Mi a Modern Arnis

Az Modern Arnis egy Fülöp-szigeteki harcművészet és egyben egy egységes önvédelmi rendszer. Kialakulása a több mint fél évezredes  múlttal rendelkező Arnisból vezethető le. Ötvöződnek benne a dzsungelharcban szerzett tapasztalatok egy harcművészet mozgáskultúrájával. Kitűnően fejleszti a reflexeket, a koordinációs képességeket és a gyorsaságot. Jellemzője a bottal történő gyakorlatok mozgásunkkal való összehangolása. Ha ezt elsajátítjuk, képesek leszünk a technikákat puszta kézre átvinni illetve a hétköznapi életünkben fellelhető egyszerű eszközökkel is véghezvinni. Így válhat önvédelmi eszközzé egy öv, sál golyóstoll, újság, esernyő, stb.

     Hangsúlyozni kell tehát, hogy a Modern Arnis nem csak botvívást jelent, hanem az ott megszerzett technikák átültethetőségét az üres kezes önvédelembe. Ezen technikák mellett megismerkedhetünk a különféle szúró,- és vágóeszközök használatával is (pl macheta, kés, tőr, dulo ….)

     Számos más harcművész használja saját  stílusában megszerzett ismereteinek szélesítésére a Modern Arnis technikáit illetve ismerkedik meg az itt használatos fegyverekkel. Ezek alkalmazása nagyon jól illeszthető más harcművészeti stílusok technikáíhoz  (pl: karate, judo,  kick-boksz, thai-boksz, kung-fu stb).

Videók:

Youtube. Turek Zoltan -- Link:https://www.youtube.com/channel/UCc7qt6iNyFVWhb97DNHQvtA


ARNIS

HARCMŰVÉSZET ÉS ÖNVÉDELEM
FILIPINO MARTIAL ARTS & SELF-DEFENSE

MOSONMAGYARÓVÁR